De vraag naar personeel in de bouw blijft aanhouden. Wilbert Jeurissen (directeur van Jeurissen Schildersbedrijf) weet er alles van. In het schildersbedrijf lopen momenteel vier leerling schilders rond want door de vergrijzing heeft het bedrijf onlangs drie medewerkers hun pensioengerechtigde leeftijd zien halen. Een mooi compliment voor het schilderbedrijf waar medewerkers het naar hun zin hebben en lang blijven werken maar dit zorgt ook voor een uitdaging.

Mensen moeten altijd een tweede kans krijgen.

Iedereen maakt in zijn leven wel eens een verkeerde keuze. Dit moet er niet voor zorgen dat je voor de rest van je leven aan de kant staat. “Ik vind zelf dat mensen een tweede kans moeten krijgen en dat is de reden om hier aan mee te doen” Wilbert is hier heel duidelijk in. “Natuurlijk denk je er ook commercieel over na, die overweging neem je ook mee”.

KlasseWerk was nieuw voor het schilderbedrijf dus wat mag je verwachten? Er is genoeg werk dus iedereen kan werken is makkelijk gezegd maar je kent de achtergrond van iemand niet. Dus aan het werk gaan is geen vanzelfsprekendheid. KlasseWerk heeft daarin alle psychologische begeleiding gegeven en iemand gemotiveerd om aan de slag te gaan. “Dit kunnen wij als schilders niet” zegt Wilbert. “Wij doen de praktijk en KlasseWerk doet het sociale vlak en dat is onlosmakelijk aan elkaar verbonden”.

Ruimte voor andere schilderbedrijven.

Bij Schildersbedrijf Jeurissen werken momenteel ongeveer 25 schilders. De komende jaren zullen er daarvan nog een aantal met pensioen gaan. “De vergrijzing gaat gewoon door, je hoort niet anders in de bouw”. Om dit te kunnen opvangen moet het bedrijf investeren in nieuw personeel en zouden nieuwe schilders via KlasseWerk meer dan welkom zijn.

Wilbert wil daarom graag samen blijven werken met KlasseWerk en ziet ook graag collega ondernemingen toetreden tot de samenwerking met KlasseWerk. “We kunnen wel één of twee nieuwe schilders gebruiken maar we hebben er geen acht nodig. Daarom zou het mooi zijn als je kan rouleren met de bedrijven die mee doen met het project”.