Al 40 jaar staat Nederrijn Schoonmaak voor gewoon schoon wat eigenlijk heel bijzonder is. Bijzonder wanneer je bedenkt dat Nederrijn 1000 medewerkers heeft en altijd op zoek is naar personeel. Heel eerlijk “we moeten niet denken dat voor mensen schoonmaakwerk de droombaan is” zegt Willem Jansen Verplanke, “maar het is juist een geweldige baan waar je mooi werk doet en een goed salaris verdiend”. KlasseWerk helpt Nederrijn om nieuw personeel te vinden, hoe is dat bevallen?

Dubbel voordeel

Willem ziet duidelijk een dubbel voordeel van KlasseWerk. Voor de Klassenwerkers die weer een kans krijgen op de arbeidsmarkt en voor Nederrijn die medewerkers krijgt die willen en energie hebben om aan de slag te gaan.

KlasseWerk maakt dat ook waar. Dat heeft Willem aangenaam verrast. “Ik heb veel projecten gelijk aan KlasseWerk zien starten en het enthousiasme en de energie van de medewerkers van KlasseWerk is uitzonderlijk. Dit zorgt voor commitment vanuit de deelnemers en partners waardoor het project slaagt”. Zonder deze betrokkenheid werkt zo’n project niet dan begin je met tien mensen en na een week zijn er nog drie over. KlasseWerk zorgt ervoor dat iedereen met behulp van bijvoorbeeld psychologische begeleiding erbij blijft. Nederrijn kan zich daardoor focussen op het schoonmaakwerk en hiermee biedt Klassewerk echt een grote meerwaarde.

 

Commercieel succes

Vanuit de eerste lichting Klasswerkers heeft Nederrijn één persoon een baan aangeboden. Dit is een mooi succes!  Nederrijn is gebaat bij het vervullen van parttime dienstverbanden. Daarbij zou je kunnen denken aan de vrouw of man van die bijvoorbeeld nog 2 uur per dag schoonmaakwerk gaat doen om wat bij te verdienen. “Wanneer KlasseWerk die mensen voor ons kan vinden en begeleiden, is de kans op succes enorm” een mooie opdracht en uitdaging voor KlasseWerk.